Opis
Recenzje
Ręcznie tłoczony Sheng Pu Erh, rok produkcji 2003.
Aromat suchego liścia jest dość intensywny, dymno-tytoniowy, ze słodkawymi nutami suszonych owoców.
Bukiet gotowej herbaty jest gęsty, złożony, dymny, drzewny i żywiczny, przechodzący w świeżość jabłka i słodycz suszonych owoców.
Smak jest maślany, z nutami żywicy drzewnej, lekką ziołową cierpkością i owocową słodyczą. Długi, wyraźny posmak.
Doskonały starzony Sheng.
Cechy
Kraj pochodzenia
Chiny
Temperatura parzenia
90-95°
Surowce
Surowce plantacyjne
Rok produkcji herbaty
2003
Wpływ na organizm
Relaksuje, Rozgrzewa
Smak
Wyrazisty, Naturalna słodycz, Smak suszonych owoców, Długi posmak, Oleisty, Dymny, Drzewny
Na jaką okazję
Na specjalne okazje, Na wieczory
Jakość herbaty
AA (powyżej średniej)
Forma herbaty
Tea cake
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
