Herbata dla miłośników zagadek i złożonych smaków.
Smak i aromat
Suchy aromat wita nas niezwykłymi drzewnymi tonami, jednocześnie kwaśnymi, pikantnymi i słonymi, które razem najbardziej przypominają przyjemną solankę z wyraźnymi nutami nasion kopru. Aromat parzonych liści nadal zaskakuje: lekkie nuty owocowe przechodzą w ciężkie nuty pieczonych warzyw z nutami soli morskiej. Smak jest równie ciekawy i złożony — jest wyraźna nuta przewodnia, brzmi wysoko i na początku łyku i najbardziej przypomina słodkie mleko orzechowe, podczas gdy środek smaku otwiera się nutami drzewnymi. Napar nie jest gęsty, smak rozkłada się harmonijnie, ma charakterystyczną równowagę, posmak jest słodki i przyjemny. W procesie parzenia herbata wyrównuje się, nabierając bogactwa.
Herbata jest dobrym przykładem na to, jak ciekawe i nietypowe mogą być mieszanki.
