Opis
Recenzje
Surowiec do produkcji tej herbaty jest zbierany po obfitych letnich deszczach: liście herbaty są duże, z długimi łodygami i międzywęźlami. Do produkcji pobiera się łodygę z pączkiem i 3-4 liśćmi, skręca wzdłuż i pakuje w pęczki.
Napar ma żółto-bursztynowy kolor, jest mętny i ma lekko dymny aromat. Smak gotowej herbaty jest dymno-owocowy, stonowany, z nutami suszonych owoców i klasyczną lepkością tanin. Posmak jest orzeźwiający, długi i lekko ściągający.
Herbata jest orzeźwiająca i dobrze pobudzająca. Odpowiednia dla początkujących miłośników Pu Erh.
Cechy
Kraj pochodzenia
Chiny
Temperatura parzenia
75-85°С
Surowce
Surowce plantacyjne, Pąki herbaciane
Rok produkcji herbaty
2020
Wpływ na organizm
Relaksuje, Odświeża, Koncentruje myśli
Smak
Delikatny, Miękki, Naturalna słodycz, Miód i karmel, Owocowy, Gładki, Dymny
Na jaką okazję
Po kąpieli, Na długi dzień pracy
Forma herbaty
Sypana
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
