Wyślij wiadomość do
WhatsApp
Wyślij wiadomość do
Telegram

Shu Pu Erh Cha Hua Shi (Kamienie herbaciane), Menghai, AAA, 2018

Do ulubionych
Shu Pu Erh Cha Hua Shi (Kamienie herbaciane), Menghai, AAA, 2018
Nowy produkt na chińskim rynku herbaty o wyrazistym aromacie kleistego ryżu. Wytrzymuje wielokrotne parzenie i idealnie nadaje się do gotowania na wolnym ogniu lub parzenia w termosie.
Kraj pochodzenia
Temperatura parzenia
Surowce
Rok produkcji herbaty
W magazynie
0.6 zł / pcs.
10pcs.10
Opis
Recenzje

Nowy produkt na chińskim rynku herbaty, który szybko podbija świat, zaskakując nietypowym wyglądem i niezwykle łagodnym smakiem. Kamień herbaciany przypomina główki herbaty, ale dzięki procesowi technologicznemu ma wyraźny aromat kleistego ryżu (No Mi Xiang).

Wygląd

Drobne, gęste, czarne grudki mają słodki, soczysty aromat kaszy ryżowej.

Smak i aromat

Napar jest klarowny, czysty i ma bursztynowo-czerwoną barwę z aromatami przypraw, orzechów, suszonego drewna i ryżu. Smak jest wyrazisty, miękki, bogaty i słodki, z nutami drzewnymi, karmelowo-orzechowymi i chlebowymi. Długi, ciepły finisz ze słodkimi nutami.

Efekt

Herbata wytrzymuje wielokrotne parzenie i idealnie nadaje się do gotowania na wolnym ogniu lub w termosie. Zalecamy użycie wrzącej wody o temperaturze 95-100°C i parzenie herbaty przez 20 sekund przed zaparzeniem, aby ją obudzić. Rozgrzewa, lekko tonizuje, poprawia nastrój.

Cechy
Kraj pochodzenia
Temperatura parzenia
Surowce
Rok produkcji herbaty
Wpływ na organizm
Smak
Na jaką okazję
Jakość herbaty
Forma herbaty
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
ocena ogólna