Opis
Recenzje
Cha Gao, znana również jako żywica Pu Erh, pasta herbaciana, nie jest herbatą, ale koncentratem z liści drzewa herbacianego. Wytwarzanie takiej pasty jest dość pracochłonnym zajęciem: liście herbaty gotuje się w kotle przez ponad dobę przy ciągłym mieszaniu i w temperaturze nie wyższej niż 75°С. Po odparowaniu wody na dnie i ścianach kotła pozostaje Cha Gao — substancja żywiczna, która jest zwijana w kulki lub formowana w płytki.
Cha Gao Krem Sheng Pu Erh ma kwiatowy aromat i cierpki przyjemny smak. Napój można parzyć zarówno w ciepłej, jak i zimnej wodzie. Nie wymaga żadnych specjalnych warunków przechowywania.
Jedna kostka wystarcza do zaparzenia około 0,5 litra wrzącej wody.
Cechy
Forma herbaty
Cha Gao
Jakość herbaty
AA (powyżej średniej)
Na jaką okazję
Na poranki, Na długi dzień pracy, Сodzienna
Smak
Miękki, Ziołowe odcienie, Kwiatowy, Naturalna słodycz
Wpływ na organizm
Odświeża, Koncentruje myśli, Tonizuje
Rok produkcji herbaty
2024
Surowce
Pasta herbaciana
Temperatura parzenia
90-95°С
Kraj pochodzenia
Chiny
Masa opakowania
0.7 g
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
