Opis
Recenzje
Liść jest duży, ciemny. Aromat przypomina oolong z Wuyishan: masło, przyprawy, czarny pieprz, prażone orzechy, dojrzałe śliwki. Podgrzany liść uwalnia aromat popcornu i karmelizowanej pszenicy. W trakcie picia herbaty aromaty te zmieniają się w kandyzowane owoce, truskawki w cukrze i maliny, czarną porzeczkę z nutą dymu.
Napar jest bardziej bursztynowy niż w wersji Qing Ho, smak jest pełniejszy, ale bardziej szorstki, nie tak ulotny, choć nadal miękki i aksamitny, z kremową nutą orzechową.
Tutaj również niewiele jest typowego dla Guangdong oolong: jest zbyt szorstki, a jak na styl północno-fuzjański brakuje mu gęstości.
Cechy
Kraj pochodzenia
Chiny
Temperatura parzenia
75-85°С
Surowce
Surowce plantacyjne
Rok produkcji herbaty
2025
Wpływ na organizm
Odświeża, Rozgrzewa, Koncentruje myśli
Smak
Naturalna słodycz, Miód i karmel, Jagodowy, Owocowy, Soczysty, Smak suszonych owoców, Pikantny, Pieczony, Kremowe nuty
Na jaką okazję
Na poranki, Na długi dzień pracy
Jakość herbaty
А (średnia)
Forma herbaty
Sypana
Stopień nagrzania
Silny
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
