Opis
Recenzje
Dojrzały, postarzony tajwański oolong.
Średnie czarne kule po podgrzaniu oddechem pachną jak stopione mleko. W rozgrzanym gaiwanie liście wydzielają aromat koniaku i gorzkiej czekolady. Napar w kolorze koniaku, lepki smak, miękki, kawowo-czekoladowy, ze słodkim kremowym karmelem. Każde zalanie ujawnia nowe aspekty herbaty: gałka muszkatołowa, wanilia, wypieki cudownie łączą się z łagodną goryczą dobrego tytoniu, kolendry i dymu. Posmak jest długi, lekko cierpki, słodkawy.
Bardzo pachnący, czarujący oolong — jak z bajek Księgi tysiąca i jednej nocy.
Cechy
Kraj pochodzenia
Tajwan
Temperatura parzenia
90-95°C
Surowce
Surowce plantacyjne
Rok produkcji herbaty
2008
Wpływ na organizm
Relaksuje, Rozgrzewa
Smak
Wyrazisty, Pamiętny, Naturalna słodycz, Miód i karmel, Jagodowy, Owocowy, Soczysty, Pikantny, Pieczony, Orzechowy, Czekoladowy
Na jaką okazję
Na poranki, Na specjalne okazje, Na wieczory
Jakość herbaty
AA (powyżej średniej)
Forma herbaty
Sypana
Stopień nagrzania
Silny
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
