Opis
Recenzje
Tajwańska odmiana krzewu „Jin Xuan” (Złoty Kwiat), podgrzewana na węglu z drzew owocowych. Duże, poprzecznie skręcone węzełki o karmelowo-brązowym kolorze z niewielkimi łodyżkami. Po podgrzaniu oddechem wyczuwalny jest aromat podgrzanego mleka, palonej karmelu i biszkoptu.
Gęsty napar o złocistym kolorze. Po pierwszym nalaniu do aromatu dodają się nuty tytoniu i cygar. Gęsty, ciągnący się smak z delikatną słodyczą kremowej karmelu, kruchego ciastka, fig, lekką kwaskowatością róży herbacianej i mięty. Posmak w umiarkowanie słodkich tonach gotowanego skondensowanego mleka.
Herbata nasyca, wypełnia spokojem, harmonią i dobrymi intencjami. Usuwa niepokój i wypełnia serce radością.
Cechy
Kraj pochodzenia
Tajwan
Temperatura parzenia
85-90°С
Surowce
Surowce plantacyjne
Rok produkcji herbaty
2020
Wpływ na organizm
Relaksuje, Odświeża, Koncentruje myśli
Smak
Wyrazisty, Pamiętny, Naturalna słodycz, Miód i karmel, Pikantny, Pieczony, Długi posmak, Oleisty, Kremowe nuty
Na jaką okazję
Na specjalne okazje, Na wieczory, Herbata w prezencie
Jakość herbaty
AA (powyżej średniej)
Forma herbaty
Sypana
Stopień nagrzania
Średni
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
