Wygląd
Liść jest zwinięty w jednolite, niemal kuliste perły o ciemnozielonym, brązowym kolorze ze złotymi, krótkimi ogonkami. Zapach jest delikatny, słodko-kwaśny, owocowy i cukierniczy: jabłko, cytryna, malina, biszkopt. Podgrzany oddechem aromat staje się słodszy, miodowy, jak kruche ciastka z lekką karmelową nutą.
Smak i aromat
Napar jest oleisty, zielonkawo-złotego koloru. Aromat wypełniają nuty śmietankowo-karmelowe, irysowe, słodkie, lekko korzenne, z nutą wanilii. Smak jest soczysty, wyrazisty, pełny, z lekką jabłkowo-brzoskwiniową kwaskowatością, wyrazistymi nutami owocowo-cukierniczymi i delikatną cierpkością. Parzony liść o brązowo-miedzianym kolorze pachnie malinami i jeżynami, czymś leśnym i lekko żywicznym. Posmak waniliowo-owocowy, delikatny, ale trwały.
Efekt
Herbata delikatnie uspokaja, uziemia i wyrównuje nastrój. Pomaga zebrać myśli, ale nie radzi się spieszyć: herbata nadaje się do spokojnej pracy w drugiej połowie dnia lub do wieczornego picia herbaty. Precyzyjne podgrzewanie zapewnia bogatą paletę smaków i aromatów, dzięki czemu ta odmiana nadaje się do ceremonii. Dla miłośników aromatycznych ulunów o średnim stopniu podgrzania i fanów uspokajającej herbaty.
