Wyślij wiadomość do
WhatsApp
Wyślij wiadomość do
Telegram

Rooibos, drobna frakcja

Do ulubionych
Rooibos, drobna frakcja
Rooibos, drobna frakcja
Rooibos, drobna frakcja
Rooibos, drobna frakcja
Rooibos, drobna frakcja
Rooibos, drobna frakcja
Jest dobrym źródłem przeciwutleniaczy, ma korzystny wpływ na układ sercowo-naczyniowy i nerwowy, ma pozytywny wpływ na trawienie i wzmacnia układ odpornościowy.
Kraj pochodzenia
Temperatura parzenia
Surowce
Rok produkcji herbaty
W magazynie
0.5 zł / g
10g10
Opis
Recenzje

Herbata wytwarzana z łodyg i liści afrykańskiego krzewu Aspalathus linearis.
Napar o intensywnym czerwonym lub pomarańczowym kolorze z jasnym, niezwykłym aromatem i wyraźną słodyczą w smaku. Nie zawiera kofeiny, więc można ją pić nawet wieczorem.
Rooibos przygotowuje się poprzez parzenie lub zaparzanie w porcelanowej lub szklanej filiżance; odpowiednia dla tej herbaty jest temperatura wody wynosząca około 90°C. Rooibos można parzyć trzykrotnie.
Jest dobrym źródłem przeciwutleniaczy, ma korzystny wpływ na układ sercowo-naczyniowy i nerwowy, ma pozytywny wpływ na trawienie i wzmacnia układ odpornościowy.

Jak parzyć:
1-2 łyżeczki zalać gorącą wodą, temperatura 90-95°C, nalegać 5-10 min. Do gotowego napoju można dodać mleko i przyprawy.

Cechy
Kraj pochodzenia
Temperatura parzenia
Surowce
Rok produkcji herbaty
Wpływ na organizm
Smak
Na jaką okazję
Forma herbaty
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
ocena ogólna