Opis
Recenzje
Kudin ma szerokie spektrum właściwości leczniczych: moczopędne, przeciwgorączkowe, detoksykacyjne, przeciwzapalne i bakteriobójcze, normalizuje metabolizm lipidów i węglowodanów, normalizuje ciśnienie krwi, obniża poziom cukru we krwi, poprawia pracę układu pokarmowego, jest przeciwutleniaczem.
Jak zaparzać:
1-2 pałeczki zalać 150-200 ml wody o temperaturze 75-80°C. Pierwsze zaparzenie powinno być krótkie, trwać 20-30 sekund, następnie stopniowo wydłużać czas zaparzania o 10-20 sekund, aby uwolnić cały bukiet smaku i substancji odżywczych. Kudin najlepiej pić bez dodatku cukru lub innych dodatków, aby nie zepsuć jego wyjątkowego smaku.
Cechy
Kraj pochodzenia
Chiny
Temperatura parzenia
40
Rok produkcji herbaty
2024
Wpływ na organizm
Rozgrzewa, Tonizuje
Smak
Wyrazisty, Gorzkawy, Taninowy
Na jaką okazję
Na poranki, Na wieczory
Jakość herbaty
AA (powyżej średniej)
Forma herbaty
Sypana
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
