Opis
Recenzje
Kiełki lotosu są szeroko stosowane w tradycyjnej medycynie chińskiej i kuchni. W medycynie stosuje się je jako środek tonizujący, immunostymulujący i uspokajający. W kuchni kiełki lotosu dodaje się do zup, sałatek i innych potraw, a także wykorzystuje do parzenia herbaty.
Kiełki lotosu można zaparzać jako osobny herbatę lub dodawać do innych herbat, aby nadać im szczególny smak i aromat. Taka herbata pomaga radzić sobie z napięciem nerwowym i zmęczeniem, wzmacnia odporność i usuwa toksyny, doskonale orzeźwia w upale.
Jak zaparzać:
1 łyżeczkę pędów zalać 300 ml wody o temperaturze 75-85°C, parzyć 3-5 minut. Jedną porcję można wykorzystać do trzech razy.
Cechy
Kraj pochodzenia
Chiny
Temperatura parzenia
75-85°С
Surowce
Dzikie rośliny
Rok produkcji herbaty
2024
Na jaką okazję
Dodatki do herbaty
Forma herbaty
Sypana
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
