Opis
Recenzje
Herbata z rośliny o nazwie wierzba wąskolistna (Chamaenerion angustifolium). Jest znana ze swoich właściwości, takich jak zmniejszenie niepokoju, poprawa metabolizmu, pomoc w przeziębieniach, a także właściwości przeciwzapalne i uspokajające.
Herbatę z Iwan-czaj parzy się, używając suszonych liści, zalewając je gorącą wodą (około 80-90°C) i pozostawiając na 5-15 minut. Proporcje wynoszą zazwyczaj 1-2 łyżeczki na 200-250 ml wody, ale mogą się różnić w zależności od pożądanej mocy. Aby lepiej wydobyć smak i aromat, czajnik można wcześniej przepłukać wrzątkiem, a także owinąć ręcznikiem podczas parzenia.
Cechy
Kraj pochodzenia
Białoruś
Temperatura parzenia
90-100°С
Surowce
Dzikie rośliny
Rok produkcji herbaty
2024
Wpływ na organizm
Relaksuje
Forma herbaty
Sypana
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
