Opis
Recenzje
Tradycyjna japońska zielona herbata w proszku produkowana w regionie Uji (prefektura Kioto).
Jasnozielony proszek o wyraźnym smaku zielonej herbaty z lekką nutą morską. Gęsta pianka o delikatnej kremowej konsystencji i lekkiej, ledwo wyczuwalnej goryczce. Posmak długi, przyjemny, z nutami sosnowymi. Nawet przy mocnym naparze nie daje cierpkiego efektu.
Matcha tonizuje i orzeźwia. Dobra herbata na rześki poranek.
Cechy
Kraj pochodzenia
Japonia
Temperatura parzenia
75-85°С
Surowce
Surowce plantacyjne
Rok produkcji herbaty
2022
Wpływ na organizm
Koncentruje myśli, Tonizuje
Smak
Delikatny, Miękki, Ziołowe odcienie, Kremowy, Długi posmak, Gładki
Na jaką okazję
Na poranki, Na długi dzień pracy, Na bezsenne noce
Jakość herbaty
AAA (wyjątkowa jakość)
Forma herbaty
Frakcja drobna
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
