Opis
Recenzje
Słynna japońska herbata w proszku o przewiewnej konsystencji.
Herbata matcha to sproszkowana herbata Tencha, której liście są zacieniane przez okres do trzech tygodni przed zbiorem. Takie cieniowanie powoduje, że liście herbaty wytwarzają więcej chlorofilu, co sprawia, że ich kolor jest zielony, nasycony.
Matcha ma niezapomniany smak śmietanki i alg, bardzo gęsty, morski, cierpki, z długim, lekko gorzkim posmakiem.
Istnieje wiele opcji przygotowania tej herbaty, ale być może najpopularniejszą jest ubijanie proszku trzepaczką w gorącej wodzie lub mleku. Uzyskuje się, bardzo zdrowy napój: wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, wspomaga trawienie, wspomaga detoksykację organizmu, działa antybakteryjnie, relaksuje i tonizuje.
Cechy
Kraj pochodzenia
Japonia
Temperatura parzenia
60-75°С, 75-85°С
Surowce
Surowce plantacyjne
Rok produkcji herbaty
2024
Wpływ na organizm
Koncentruje myśli, Tonizuje
Smak
Wyrazisty, Pamiętny, Delikatny, Miękki, Ziołowe odcienie, Naturalna słodycz, Kremowy, Długi posmak, Сierpki, Gładki
Na jaką okazję
Na poranki, Na długi dzień pracy, Herbata w prezencie, Na bezsenne noce
Jakość herbaty
AAA (wyjątkowa jakość)
Forma herbaty
Frakcja drobna
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
