Opis
Recenzje
Do kulinarnej matchy używa się liści herbaty, które nie zostały zacieniowane przed zbiorem, dzięki czemu uzyskuje się bogatą, mocną, jasną herbatę o silnym aromacie i wyczuwalnej goryczce teanin. Szczep ten najlepiej nadaje się do wypieków, lodów i matcha latte.
Napar ma jasnozielony kolor, gorzki ziołowy aromat i intensywny smak. Posmak jest mocny, ale nie długi, z wyraźną goryczką i cierpkością. Po dodaniu mleka do gotowej herbaty, moc matchy zostaje złagodzona, zrównoważona, a smak staje się bardziej elegancki i podkreślony.
Cechy
Kraj pochodzenia
Japonia
Temperatura parzenia
75-85°С
Surowce
Surowce plantacyjne
Rok produkcji herbaty
2024
Wpływ na organizm
Koncentruje myśli, Tonizuje
Smak
Wyrazisty, Ziołowe odcienie, Soczysty, Gorzkawy
Na jaką okazję
Na poranki, Na długi dzień pracy, Herbata w prezencie
Forma herbaty
Frakcja drobna
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
