Opis
Recenzje
Japońska zielona herbata niesfermentowana składająca się z liści i ogonków liściowych. Kukicha ma wyjątkowy słodkawy smak z lekką goryczką. Zawiera nuty ziołowe i orzechowe.
Zewnętrznie wygląda jak równomiernie pokruszony surowiec. Aromat jest gęsty, lekko słodki. Napar jest zielony, o wyjątkowym słodkawym smaku z lekką goryczką, nutami ziołowymi i orzechowymi.
Zawiera przeciwutleniacze, dużą ilość wapnia oraz dobroczynne substancje wzmacniające ściany naczyń krwionośnych i korzystnie wpływające na układ nerwowy. Dzięki niskiej zawartości kofeiny może być pita na noc.
Cechy
Kraj pochodzenia
Japonia
Temperatura parzenia
60-80°С
Surowce
Surowce plantacyjne
Rok produkcji herbaty
2024
Wpływ na organizm
Relaksuje, Odświeża, Koncentruje myśli
Smak
Pamiętny, Ziołowe odcienie, Długi posmak, Odświeżający
Na jaką okazję
Na poranki, Po kąpieli, Na wieczory
Jakość herbaty
AA (powyżej średniej)
Forma herbaty
Sypana
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
