Opis
Recenzje
Zielona japońska sencha z dmuchanym ryżem. Aromaty popcornu i morza. Kwintesencja umami. Duże surowce i pełne ziarna ryżu. Herbata, która z łatwością zastępuje jedzenie: gęsta, zielona i aromatyczna. Aromat jest niesamowity. Dla miłośników Japonii i eksperymentów.
Sencha to rodzaj zielonej herbaty produkowanej w Japonii, liście podgrzewa się parą wodną w celu zatrzymania utleniania liści. Genmaicha to herbata uzyskana poprzez zmieszanie senchy ze smażonym ryżem. Chociaż istnieją różne proporcje, najbardziej popularna jest 1:1 prażonego ryżu do liści herbaty. Do zaparzanaia potrzebna jest mniejsza ilość liści, niż zwyklej herbaty, dlatego genmaicha zawiera mniej kofeiny w porównaniu do senchi lub innej zielonej herbaty.
Cechy
Kraj pochodzenia
Japonia
Temperatura parzenia
60-75°С
Surowce
Surowce plantacyjne
Rok produkcji herbaty
2024
Wpływ na organizm
Relaksuje, Odświeża
Smak
Ziołowe odcienie, Pikantny, Odświeżający, Kwaśnawy, Trawiasty, Smak wypieków
Na jaką okazję
Na poranki, Na długi dzień pracy, Na wieczory
Jakość herbaty
AA (powyżej średniej)
Forma herbaty
Sypana
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
