Wyślij wiadomość do
WhatsApp
Wyślij wiadomość do
Telegram

Herbata japońska

Główną różnicą między herbatą japońską a chińską jest proces przetwarzania liści herbaty. W Chinach fermentacja jest stała, a produkcja odbywa się poprzez prażenie lub podgrzewanie liści herbaty w wysokich temperaturach, podczas gdy w Japonii surowce są parowane. Ta metoda przetwarzania nadaje herbacie bogaty, trawiasty, gorzki smak. Herbata ta nie nadaje się do długotrwałego przechowywania, ale zachowuje swój delikatny smak i aromat przez cały okres przydatności do spożycia.

Sposób parzenia:

Do zaparzenia sencha, kabusecha i gyokuro potrzebna jest woda o temperaturze 65–80°C. Czas parzenia wynosi 1–2 minuty.

Hojicha, bancha i genmaicha parzone są w wodzie o temperaturze 90–95°C, czas parzenia wynosi około 30 sekund.

Matchę ubija się w gorącej wodzie (65–75°C) do momentu utworzenia się piany, którą pije się razem z osadem.

Ssortować :
Tokusen Matcha (50 gr.), АА, 2024
Tokusen Matcha (50 gr.), АА, 2024
58
W magazynie
Tokusen Matcha, АА, 2024
1.2
W magazynie
Różowa Matcha Pitahaya, АА, 2024
0.6
W magazynie
Różowa Matcha Pitahaya (50 gr.), АА, 2024
31
W magazynie
Niebieska Matcha (proszek anchan), 100 gr., 2024
88
Zostało kilku
Matcha (50 gr.), A, 2024
52
Zostało kilku
Matcha, A, 2024
1
W magazynie
Matcha Premium (100 gr.), ААА, 2024
170
Zostało kilku
Matcha Premium, ААА, 2024
1.7
W magazynie
Matcha Mango (50 gr.), A, 2024
29
Zostało kilku
Kulinarna Matcha, 2024
Kulinarna Matcha, 2024
2.3
W magazynie
Kukicha, AA, 2024
0.8
W magazynie
Kokeicha, AA, 2025
0.9
W magazynie
Kabuse Sencha, AAA, 2025
1.8
W magazynie
Gyokuro, AAA, 2024
2.4
W magazynie
Genmaicha z Sencha Danran, AA, 2024
0.7
W magazynie
Matcha (100 gr.), A, 2024
52
Zostało kilku
Matcha Ceremonialna Organic, ААА, 2024
4
W magazynie
Genmaicha, АА, 2025
3.6
W magazynie