Wyślij wiadomość do
WhatsApp
Wyślij wiadomość do
Telegram

Liu Bao Hei Cha z Guangxi (16001), AAA, 2003

Do ulubionych
Liu Bao Hei Cha z Guangxi (16001), AAA, 2003
Liu Bao Hei Cha z Guangxi (16001), AAA, 2003
Liu Bao Hei Cha z Guangxi (16001), AAA, 2003
Liu Bao Hei Cha z Guangxi (16001), AAA, 2003
Napar jest gęsty, ciemnobrązowy z drzewnymi, lekko czekoladowymi nutami. Smak jest przyjemny, lekko gorzki, z nutami kory, żywicy drzewnej i wilgotnej leśnej ziemi, ze słodkimi nutami rumianku, orzechów i czekolady. Posmak jest ziemisty i drzewny, garbnikowy.
Kraj pochodzenia
Temperatura parzenia
Surowce
Rok produkcji herbaty
W magazynie
2 zł / g
10g10
Opis
Recenzje

Starzona Hei Cha z prowincji Guangxi.

Surowiec do produkcji tej herbaty jest zbierany ze starych drzew, a po wszystkich etapach produkcji herbata jest koniecznie starzona i dojrzewa przez kilka lat. Im herbata jest starsza, tym bardziej charakterystyczny jest jej smak. W miarę dojrzewania herbata staje się bardziej miękka, pojawiają się bardziej oleiste i kremowe smaki.

Surowiec herbaciany z naturalnego skrętu można łatwo rozłożyć ręcznie na czarne liście ze złotymi plamkami. Aromat jest niewyraźny, ziemisty, przypominający Shu Pu Erh. Napar jest gęsty, ciemnobrązowy z drzewnymi, lekko czekoladowymi nutami. Smak jest przyjemny, lekko gorzki, z nutami kory, żywicy drzewnej i wilgotnej leśnej ziemi, ze słodkimi nutami rumianku, orzechów i czekolady. Posmak jest ziemisty i drzewny, garbnikowy.

Herbata o długotrwałym działaniu: początkowo pobudzająca, następnie delikatnie uspokajająca, koncentrująca, przywracająca równowagę ciała i ducha. Dobra do powolnego, medytacyjnego picia herbaty.


Cechy
Kraj pochodzenia
Temperatura parzenia
Surowce
Rok produkcji herbaty
Wpływ na organizm
Smak
Na jaką okazję
Jakość herbaty
Forma herbaty
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
ocena ogólna