Opis
Recenzje
Wykwintna czerwona herbata z prowincji Fujian.
Liść herbaty jest ciasno skręcony w średniej wielkości ciemnobrązowe igły ze złocistymi plamami. Aromat suchej herbaty jest chlebowy, z nutami ciemnej czekolady i suszonych moreli. Rozgrzany liść ujawnia owocowo-dymne, kawowe, lekko cierpkie aromaty.
Napar jest bursztynowo-czerwony, czysty. Smak gotowej herbaty jest gęsty, bogaty, słodki, z przyjemną cierpkością chrupiącej skórki chleba i kwaskowatością czerwonych jagód i cytrusów. Posmak jest ciepły, lekko cierpki, długi, otaczający.
Herbata zawiera dużą ilość kofeiny, dlatego zalecamy jej picie rano. Dobrze wpływa na pracę mózgu, dodaje siły, zmniejsza stres.
Cechy
Kraj pochodzenia
Chiny
Temperatura parzenia
85-90°С
Surowce
Surowce plantacyjne
Rok produkcji herbaty
2024
Wpływ na organizm
Rozgrzewa, Koncentruje myśli, Tonizuje
Smak
Wyrazisty, Naturalna słodycz, Miód i karmel, Jagodowy, Owocowy, Soczysty, Pikantny, Pieczony, Kwaśnawy
Na jaką okazję
Na poranki, Na długi dzień pracy
Jakość herbaty
AA (powyżej średniej)
Forma herbaty
Sypana
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
