Wyślij wiadomość do
WhatsApp
Wyślij wiadomość do
Telegram

Qihong Lao Cha, AAA, 2006

Do ulubionych
Qihong Lao Cha, AAA, 2006
Qihong Lao Cha, AAA, 2006
Qihong Lao Cha, AAA, 2006
Qihong Lao Cha, AAA, 2006
Qihong Lao Cha, AAA, 2006
Qihong Lao Cha, AAA, 2006
Qihong Lao Cha, AAA, 2006
Qihong Lao Cha, AAA, 2006
Qihong Lao Cha, AAA, 2006
Qihong Lao Cha, AAA, 2006
Herbata dobrze tonizuje, rozgrzewa, pozostawia wyraźne uczucie jasności umysłu i energii w ciele. Dobra na początek dnia, pomaga zebrać się i skoncentrować na pracy. Doskonały wybór na jesień i zimę.
Kraj pochodzenia
Temperatura parzenia
Surowce
Rok produkcji herbaty
W magazynie
1.3 лв / g
10g10
Opis
Recenzje

Liść Qihong Lao Cha ma postać bardzo drobnych brązowo-brązowych igiełek z pomarańczowo-złotymi plamkami. Delikatny zapach liścia przypomina nieco miód i suszone owoce: daktyle, słodkie rodzynki. Po podgrzaniu oddechem aromat staje się intensywniejszy.

Napar ma pomarańczowo-miodowy kolor z wyraźnym szlachetnym aromatem „lao” lub „dojrzałości”: miodowo-drzewny stonowany akord kojarzy się z wysokiej jakości herbatami shu pu-erh. W smaku wyczuwalna jest miodowa słodycz, lekka cytrusowa lub granatowa kwaskowatość, a w tle wyczuwalna jest delikatna karmelowa nuta wypieków. W miarę nalewania w smaku i aromacie pojawiają się bardziej korzenne, orientalne nuty: gałka muszkatołowa, goździki, róża, odcień prażonego słodu żytniego, lekka gorzka nutka tytoniu. Paleta skojarzeń jest wielowymiarowa i zmienna, warto ją obserwować. Napój pozostawia długotrwały słodki posmak z nutą przypraw.

Herbata dobrze tonizuje, rozgrzewa, pozostawia wyraźne uczucie jasności umysłu i energii w ciele. Dobra na początek dnia, pomaga zebrać się i skoncentrować na pracy. Oczywiście nie na co dzień, ale na specjalne okazje lub ceremonię parzenia herbaty — doskonały wybór na jesień i zimę. Herbata do uważnego, spokojnego delektowania się smakiem i aromatem. Dzięki swojej dojrzałości spodoba się miłośnikom niezwykłych czerwonych herbat, a także będzie idealna do zapoznania się z klasyczną angielską herbatą.

Cechy
Kraj pochodzenia
Temperatura parzenia
Surowce
Rok produkcji herbaty
Wpływ na organizm
Smak
Na jaką okazję
Jakość herbaty
Forma herbaty
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
ocena ogólna