Opis
Recenzje
Słynna czerwona herbata z prowincji Fujian.
Wygląd
Liście herbaty są mocno zwinięte w średniej wielkości igiełki o ciemnobrązowym kolorze ze złotymi plamkami. Aromat suchej herbaty jest chlebowy, z nutami gorzkiej czekolady i suszonej śliwki. Po podgrzaniu liść uwalnia owocowo-dymne, kawowe, lekko cierpkie aromaty.
Smak i aromat
Napar ma bursztynowo-czerwony kolor, jest czysty. Smak gotowej herbaty jest gęsty, nasycony, słodki, z przyjemną cierpkością przypieczonej skórki chleba i kwaskowatością czerwonych jagód i cytrusów. Posmak jest ciepły, lekko cierpki, długi, otulający.
Efekt
Herbata zawiera dużą ilość kofeiny, dlatego zalecamy picie jej rano. Dobrze wpływa na pracę mózgu, dodaje sił, zmniejsza stres.
Cechy
Kraj pochodzenia
Chiny
Temperatura parzenia
90-95°С
Surowce
Surowce plantacyjne
Rok produkcji herbaty
2025
Wpływ na organizm
Rozgrzewa, Koncentruje myśli, Tonizuje
Smak
Wyrazisty, Pamiętny, Naturalna słodycz, Miód i karmel, Owocowy, Smak suszonych owoców, Pikantny, Pieczony, Сzekoladowy
Na jaką okazję
Na poranki, Na długi dzień pracy, Codzienna
Jakość herbaty
AA (powyżej średniej)
Forma herbaty
Sypana
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
