Wyślij wiadomość do
WhatsApp
Wyślij wiadomość do
Telegram

Dian Hong Jin Lo, AAA, 2025

Do ulubionych
Dian Hong Jin Lo, AAA, 2025
Dian Hong Jin Lo, AAA, 2025
Dian Hong Jin Lo, AAA, 2025
Dian Hong Jin Lo, AAA, 2025
Dian Hong Jin Lo, AAA, 2025
Dian Hong Jin Lo, AAA, 2025
Dian Hong Jin Lo, AAA, 2025
Dian Hong Jin Lo, AAA, 2025
Dian Hong Jin Lo, AAA, 2025
Dian Hong Jin Lo, AAA, 2025
Dian Hong Jin Lo, AAA, 2025
Dian Hong Jin Lo, AAA, 2025
Spektakularna czerwona herbata z surowców z prowincji Yunnan w formie ciasno zwiniętych spiralek o aromacie miodowych ciasteczek i delikatnym smaku.
Kraj pochodzenia
Temperatura parzenia
Rok produkcji herbaty
Wpływ na organizm
W magazynie
0.9 zł / g
10g10
Opis
Recenzje

Spektakularna czerwona herbata z surowców z Junnanu.

Wygląd

Młode, owłosione pąki z dwoma małymi listkami są skręcone w ciasne spirale, gdzieniegdzie widoczne są ciemnozielone paski liści herbaty. Suszone liście pachną jak prażone ciasteczka miodowe. Ogrzane oddechem, można poczuć odurzający nektar kwiatowy, rozgrzaną słońcem łąkę z nutami wanilii, prażonych orzechów i nasion.

Smak i aromat

Napar ma pomarańczowożółty kolor z cytrynowo-zielonkawym odcieniem. Zapach jest żywiczno-chlebowy, z kwiatowymi nutami. Smak jest bardzo dyskretny i delikatny. Wsłuchując się, można wyczuć nuty wypieków, miodu, orientalnych przypraw, wanilii i suszonych owoców na ogólnym, miękkim, aksamitnym tle. Podczas nalewania w aromacie pojawia się lekka trawiasta nuta, a smak staje się bardziej cierpki, drzewny i mniej słodki. Wieczko gaiwanu pachnie młodym, żywicznym lasem. Posmak jest piernikowo-miodowy.

Efekt

Herbata rozgrzewa i dodaje energii, jednocześnie delikatnie uspokajając umysł. Nadaje się na poranek lub południe, dobry wybór na piękną ceremonię herbacianą w gronie przyjaciół. Odmiana ceremonialna o imponującym wyglądzie, intensywnym aromacie i lekkim smaku. Pąki zawierają dużo kofeiny, na co powinny zwrócić uwagę osoby wrażliwe na kofeinę. Herbata przypadnie do gustu miłośnikom dianhong i ogólnie czerwonej herbaty.

Cechy
Kraj pochodzenia
Temperatura parzenia
Rok produkcji herbaty
Wpływ na organizm
Smak
Na jaką okazję
Jakość herbaty
Forma herbaty
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
ocena ogólna