Opis
Recenzje
Herbata czerwona z wioski Bailin w prowincji Fujian. Tutaj produkuje się również białą herbatę z tych samych liści, dlatego Bai Lin Gongfu Hong ma nutę suszonych owoców wspólną z białymi herbatami. Zebrana w kwietniu 2024 roku. Składa się z czarnych, cienkich liści i złotych, puszystych pączków.
Napar ma jasny bursztynowy kolor i aromat śliwki, czarnego chleba i czekolady. Smak jest pełny, słodki, miodowy. Tekstura herbaty jest aksamitna, a w posmaku ponownie wyczuwalna jest śliwkowa kwaskowatość i chrupiąca skórka chleba.
Delikatna, ale nasycona herbata. Dobrze się pije o każdej porze dnia i roku. Rozgrzewa i relaksuje.
Cechy
Kraj pochodzenia
Chiny
Temperatura parzenia
85-90°С
Surowce
Surowce plantacyjne
Rok produkcji herbaty
2024
Wpływ na organizm
Odświeża, Rozgrzewa, Koncentruje myśli
Smak
Wyrazisty, Naturalna słodycz, Miód i karmel, Jagodowy, Owocowy, Soczysty, Pikantny, Pieczony, Długi posmak
Na jaką okazję
Na poranki, Na specjalne okazje, Na długi dzień pracy, Herbata w prezencie
Jakość herbaty
AAA (wyjątkowa jakość)
Forma herbaty
Sypana
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
