Opis
Recenzje
Herbata produkowana z białych pąków dzikich drzew Pu Erh z prowincji Junnan.
Podłużne, oliwkowe pąki z delikatnym fioletowym odcieniem i aromatem kwiatów jagodowych i drzew iglastych. Napar jest przejrzysty, o perłowej barwie, o gładkim, soczystym, kompotowym smaku z nutami żywicy sosnowej, jagód, cytrusów, przypraw, owoców, kwiatów i miodu. Orzeźwiający, długi posmak z lekkimi pieprznymi nutami.
Nadaje się do picia herbaty w powolnej, medytacyjnej atmosferze.
Cechy
Kraj pochodzenia
Chiny
Temperatura parzenia
80-85°C
Surowce
Dzikie drzewa, Pąki herbaciane
Rok produkcji herbaty
2025
Wpływ na organizm
Relaksuje, Odświeża, Koncentruje myśli
Smak
Wyrazisty, Pamiętny, Miękki, Kwiatowy, Jagodowy, Pikantny, Oleisty
Na jaką okazję
Na poranki, Na specjalne okazje, Herbata w prezencie
Jakość herbaty
AA (powyżej średniej)
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
